Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Lisätietoja » Punalohivieheistä

Punalohivieheistä

  Punalohen kalastusta rajoitetaan Alaskassa yleensä hyvin vähän. Vaikka sen on meressä pääosin planktonin syöjä, voi se yhtä hyvin ottaa kiinni kalaa tai sen uintiliikettä muistuttavaan perhoon tai vieheeseen. Punalohi on kala siinä missä muutkin ja sen isku voi perustua ärsykkeeseen, varsinkin kutunousulla. Vaikka punalohet yleensä ovat 2-5 kg:n kokoisia, saattavat ne juoksuttaa kalastajaa rannalla. Lisäksi ne nousevat kaikkiin jokiin, myös Fish Creekin mökkien viereen.

  Edelliseen viitaten ne voivat ottaa Dalai (Dolly) Lhama -perhoon, streameriin, leechiin, tinseliin, larvaan tai pupaan. Värivaihtoehtoja kannattaa kokeilla. Myös tässä on tärkeää, että saa perhon uimaan kalan korkeudella. Seuraavassa muutama vinkki herkullisen punalohen kalastamiseen. Tämä on Tom Kåhren subjektiivinen näkemys ja jotkut linkit eivät välttämättä aukea, mikäli kyseinen tuote on jälleenmyyjältä loppunut).

  Virvelikalastajalle suosittelemme käyttämään ennen kaikkea Dalai (Dolly) Lhama -perhoja ja lisäämään perhon taakse heittopainon, joka vie perhon oikealle syvyydelle (katso yllä). Vavan ja siiman vahvuus samoin, kuin on mainittuna yllä, kuten myös kalastustapa.

  Uistinten osalta, voimme suositella kookkaita 8-14 cm lusikoita, kookkaita lippoja tai jokien joissakin kohdassa myös vaappuja. Värit saavat olla kirkkaita (hopea tai kupari) ja värivaihtoehtoja voi hakea kelien mukaisesti. On tärkeä muistaa, että yksihaaraiset koukut pätevät myös virvelöijille. Väkäset saa olla. Tärkeintä on, että vieheen saa uimaan sille korkeudelle, missä kala näkyy ja kirkkaissa vesissä se todella erottuu.


  Tinselit

  Larvat & Nymphit