Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Lisätietoja » Vinkkejä elo-syyskuun kalastukseen

Vinkkejä elo-syyskuun kalastukseen

    Virvelikalastajalle suosittelemme käyttämään ennen kaikkea Dalai (Dolly) Lhama -perhoja ja lisäämään perhon taakse heittopainon, joka vie perhon oikealle syvyydelle (katso yllä). Vavan ja siiman vahvuus samoin, kuin on mainittuna yllä, kuten myös kalastustapa.

    Uistinten osalta, voimme suositella kookkaita 8-14 cm lusikoita, kookkaita lippoja tai jokien joissakin kohdassa myös vaappuja. Värit saavat olla kirkkaita (hopea tai kupari) ja värivaihtoehtoja voi hakea kelien mukaisesti. On tärkeä muistaa, että yksihaaraiset koukut pätevät myös virvelöijille. Väkäset saa olla. Tärkeintä on, että vieheen saa uimaan sille korkeudelle, missä kala näkyy ja kirkkaissa vesissä se todella erottuu.

    Kun saavumme kalastuspäivän päätteeksi Fish Creek -leirille, pesemme varusteemme tarkasti kaikista kalatuoksuista. Tämä siksi, ettemme turhaan houkuttele karhuja Fich Creekin mökeille. Perkauksien yhteydessä heitämme perkuujätteet voimakkaasti virtaavaan Talkeetna Riveriin, jolloin se ei yöllä houkuttele karhuja tai muita ei-toivottuja vieraita leirimme välittömään läheisyyteen ja sen rantavesiin.