Siirry suoraan sisältöön

Matka Denaliin (Mount McKinley)

(matkan yhteydessä)

Denali on Pohjois-Amerikan korkein vuori ja se nouse yli 6.200 m korkeuteen. Denali tarkoittaa sen alkuperäiskansojen kielellä ”The Great One” eli ”Se Suuri” tai ”Se Mahtava”. Vuorta kutsuttiin vuosikymmenien ajan nimellä Mount McKinley, mutta presidentti Obama palautti sen alkuperäisen nimen omalla presidenttikaudellaan.

Osasto:

Denali on varsin suosittu vuorikiipelijöiden ja vapaalaskettelijoiden keskuudessa. Siitä on tullut yksi vaarallisimmista vuorista kiipeilijöille ja se on yksi eniten ihmishenkiä vaativista vuorista maailmassa. Myös yhteistyökumppanimme Fish Creekissä, Henrik Wessel, on kolme kertaa yrittänyt valloittaa Denalin, ja kerran päässyt vain muutaman sadan metrin päähän sen huipusta. Mutta hän on aina sääolosuhteiden vuoksi joutunut kääntymään takaisin, eikä koskaan saavuttanut sitä.

Denalin huippu näkyy hyvällä kelillä lähes Anchorageen asti. Siksi voimmekin matkalla Talkeetnaan ja Fish Creekiin nähdä vuorenhuipun. Denalin huippu näkyy myös tietyissä kohdissa kalastamallemme Clear Creek -joelle, vaikka se on n. 100 km päässä. Monet vierailijat ihailevat sen huippua Talkeetnan kylästä, kun sen kaikessa komeudessaan nousee kaiken muun maanpäällisen yläpuolelle.

Denalin luonnonpuisto ympäröi koko Denalin ja sen useammasta vuoresta koostuvan vuoriston. Helpoin tapa nähdä Denali on osallistua lennolle (n. 300 euroa), joka lähtee Talkeetnasta ja lentää Denalin ympäri tai laskeutuu yhdelle sen jäätiköistä. Tämä on mahdollista tehdä viikon Fish Creek -vierailun aikana.

Jos haluat kokea Denalin mahtavan luonnon runsaine eläinkuntineen, suosittelemme 2-3 päivän retkeä Denalin kylään, mistä järjestetään opastettu kierros sen luonnonpuistoon. Yksityisillä ei ole oikeutta vapaasti liikkua kyseisellä alueella ilman lupaa tai omalla autolla. Denalin luonnonpuistossa näet paitsi jylhiä vuoria ja jäätiköitä, mutta myös sen runsaan eläinkannan. Voit opastetun kierroksen aikana nähdä mm. ruskeakarhuja eli Grizzly-karhuja, mustakarhuja, karibuita, ”moose” eli hirvien alaskalaisia jättiläisserkkuja, peuroja, vuoristolampaita ja monia eri lintulajeja.

Denaliin pääsee Talkeetnasta helpoiten junalla (Alaska Railroad: www.alaskarailroad.com). Voit myös matkustaa bussilla Talkeetnasta Denaliin tai osallistua ”kimppakyytiin” paikallisen taksin kuljettamana.

 

Hyvä tietää…

Kaikki omatoimiset lisäohjelmat maksetaan suoraan palveluntarjoajalle. Fish Creek TWW – Ltd toimii ainoastaan lisämatkojen suosittelijana. Autamme mielellämme rakentamaan sinulle ikimuistoisen ohjelman Alaskassa, Fish Creek -vierailusi lisäksi. Kysy lisää matkanjärjestäjältä.