Siirry suoraan sisältöön

Kalastus­matka: Kuningaslohi ja punalohi (kesä-heinäkuu)

1690,00  (+ lennot)

Alkukesästä kalastamme pääosin kuningaslohta, joka voi olla jopa yli 40 kg painoinen. Sen normaalipaino vaihtelee kuitenkin n. 8-25 kg:n välillä. Kuningaslohta nousee suuria määriä vieressämme oleviin Talkeetna ja Clear Creek -jokiin. Kuningaslohi on nimensä mukaisesti myös viimeisen päälle vahva ja vastaan taisteleva lohi. Kalan väsytykset voivat kestää todella pitkään, ja kalastajan onkin haastavaa yrittää ohjata sen liikkeitä tai liikehdintää, mikäli se muutamassa sekunnissa lähtee syöksyyn ylä- tai alavirtaan.

Osasto:

Kuningaslohi / King Salmon / Chinook

Lohta kalastetaan perholla, virvelillä tai kirkkailla lusikoilla, mutta aina yksihaaraisilla koukuilla (väkäset saa olla). Parhaiten kuningaslohi on näiden 10 vuoden aikana ottanut Dalai Llama (kutsutaan myös nimellä Dolly Lama) -nimiseen perhoon (lisää perhoista). On ollut vuosia, jolloin nousu on ollut odotettua pienempää ja silloin olemme kalastaneet pelkästään C&R -periaatteella. Kuningaslohi on kaikkien kokeneiden kalastajien unelma. Se tunne, kun järkäle rykäisee ja tarttuu koukkuun, se varmistus siitä, että se on hyvin kiinni, sen liikkeiden seuraaminen ja vedessä tai rannalla oma liikkuminen yhdessä määrättyyn tahtiin ja ennen kaikkea se palkinto, kun saat tuon kaikkien mahtavimman lohen joenpenkalle, päihittää mennen tullen kaikki aikaisemmat kalastuskokemuksesi. Joeat ja sen penkat ovat kun luotuja lohenkalastamista varten. Joet ovat suhteellisen matalia, virtaus pientä tai kohtalaista ja rannat hiekka tai kivi särkkiä. Vaikka saisimmekin ottaa pari lohta/kalastaja ylös päivittäin, otamme yleensä vain sen minkä syömme ja vapautamme muut. Toisinaan vieraamme haluavat vakumoida ja pakastaa kalan ja tuoda sen Suomen, mikä sekin onnistuu. Noudatamme tarkasti Alaskan kalastusviranomaisten ohjeita ja sääntöjä ja mikäli nousu on ollut hitaampaa, noudatamme C&R -säännöksiä tai tarvittaessa vältämme tartuttaa kuningaslohta, joka sekin saattaa usein olla vaikeaa. Viimeisimmässä tapauksessa käytämme luokan #8 tai pienempiä vapoja, kun muuten kuningaslohi kalastuksessa käytämme luokan #10+ vapoja.

Lue lisää kuningaslohen vieheistä ja vinkkejä Kuningaslohen kalastukseen

 

Punalohi / Red Salmon / Sockeye

Punalohen nousut alkavat kesäkuussa ja jatkuvat elokuun puoleenväliin. Se voi kasvaa n. 6-8 kg:n suuruiseksi, mutta sen paino on yleensä noin 2,5-5,5 kg. Punalohessa pätee sama kun kaikissa muissa jokiin nousevissa lohissa, mitä kiiltävän hopean värisempi sen ulkoasu on, sen vähemmän aikaa se on viettänyt aikaa joessa, ja sitä kirkkaamman punaisempi sen liha on. Kun lohi on pidempään ollut joessa ja etsinyt pariutumiskumppania, muuttuu sen nahka yhä punaisemmaksi. Loppujen lopuksi se voi olla jopa Ferrarin punainen, jolloin sen lihan maku ei enää ole sen eduksi. Punalohen erottaa parhaiten muista lohista sen vihertävästä pään väristä. Punalohi syö meressä pääosin katkarapuja ja muita rapuja sekä planktonia, mutta se innostuu myös vaihtelevista perhoista tai uistimista. Välillä punalohelle ei tahdo kelvata mikään ja silloin sen voi yllättää pienellä perholla tai lipalla. Myös punalohi on hyvä taistelija siiman päässä ja saattaa tehdä useammankin hienon ilmahypyn sekä viedä siimaa haluamansa mukaisesti ennen antautumistaan. Punalohet parveilevat aivan mökkiemme nurkilla ja nousevat mieluisasti Fish Creek -jokeemme. Luonnollisesti niitä saa myös Clear Creekista ja Talkeetna Riveristä.

Lue lisää punalohivieheistä

 


Hyvä tietää…

Matkan hintaan eivät sisälly lennot. Ajantasalla olevat kalastukseen liittyvät säännökset: https://www.adfg.alaska.gov/

Hinta sisältää

  • Maa- ja jokikuljetukset Alaskassa (lentokentältä kohteeseen ja takaisin lentokentälle). Yksi yöpyminen tarvittaessa Anchoragessa tai Talkeetnassa. Yksi ylimääräinen Fish Creek–Talkeetna -venematka (jos haluaa käydä kylillä). 1-2 venereissua Clear Creek -jokea ylös.
  • Majoitus 4 hengen erämökeissä (sis. lakanat, lämmitys ja sähköt). Ruokailuteltta (kaikki osallistuu ruoan laittoon), huussi, nuotiopaikka ja sauna (ja polttopuut) sekä pippurisumuttimet jokaisen käyttöön. Peruskeittiövarustus.
  • Perusopastus luontoon ja kalastukseen paikan päällä. Mukana henkilö, joka tuntee poolit, vaellusreitit ja luonnon.

 

Rahat takaisin – periaate

Mikäli matka peruuntuu matkustajasta riippumattomista syistä, saa matkustaja aina varausmaksun takaisin! Lennot: Olemme rakentaneet ohjelmamme ja vaihtopäivät siten, että käytämme Icelandairin lentoja, jotka ovat nopein ja usein edullisin tapa päästä Alaskaan. Lentomatkat varaa jokainen itse ja suosittelemme käyttämään Travel Specialist Group Oy:n palveluja, matkanvarausta tehtäessä. Luonnollisesti asiakas voi itse myös varata lentonsa haluamallaan tavalla, mutta noudot lentokentältä ja muun aikataulun rakennamme Icelandairin lennot huomioiden.