Siirry suoraan sisältöön

Merikalastus­matka

(matkan yhteydessä)

Fish Creek -matkan yhteydessä voit tutustua Alaskaan myös laajemmin osittain omatoimisesti suosittelemiemme yhteistyökumppaneiden kanssa. Olet ehkä TV:stä nähnyt Vaarallisilla Vesillä -sarjan ja sen hurjat kuningasrapukalastusseikkailut. Ennen viikon kestävää Fish Creek -ohjelmaa (tai sen jälkeen), voit omatoimisesti matkustaa joko junalla tai vuokra-autolla Sewardin kaupunkiin, josta tehdään kalastusmatkoja kyseisille vesille. Matkan varrella voit pysähtyä henkeäsalpaavien nähtävyyksien ja ennennäkemättömän upeiden jäätiköiden luona ja tutustua niiden eri vaiheisiin vuosikymmenten ja vuosisatojen aikana (esim. Exit Glacier tai Whittier Glacier).

Osasto:

Sewardissa voit osallistua 12 tunnin kalastusmatkalle. Voit valita lähdetkö pyytämään ruijanpallasta vai lohta, tai kombomatkalle, missä kalastetaan näitä kumpaakin. Ehdottamiemme yhteistyökumppaneiden kanssa voit nauttia Beringinmerestä, joka kuuluu Tyynen Valtameren pohjoisosaan ja sen runsaista merellisistä nähtävyyksistä sekä antimista. Matkalla on todennäköistä, että näet jylhien vuorien ja jäätiköiden lisäksi valaita, merileijonia, delfiinejä, merisaukkoja, merikotkia sekä useita eri kalalajeja.

Kalastusalukset lähtevät merelle joka aamu ennen klo 7, jotta voivat hyödyntää laskuveden ”kyydin” ulkomerelle. Merellä ollaan aina klo 15-16 asti, jonka jälkeen hyödynnetään taas nousuvesi, kun alus palaa takaisin Sewardin satamaan. Kyseisestä aikataulusta johtuen, on hyvä varautua siihen, että Sewardissa viettää kaksi yötä paikallismajoituksessa.

Ajopäivät ja pysähdykset mukaan lukien eri nähtävyydet, vie yhteensä n. 3-4 kokonaista päivää.

Sewardin majoituskapasiteetti on hyvin rajallinen, joten varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa. Myös merikalastusmatkat ovat erittäin kysyttyjä. Molempiin kannattaa tehdä varaukset vähintään 6 kk ennen matkan alkua.

Majoituskustannukset (2 yötä) ja osallistuminen merikalastusmatkalle ovat arviolta yhteensä n. 450 EUR/matkustaja (yöpymismuodosta ja ryhmän koosta riippuen). Lisäksi tulee varautua auton vuokrakustannuksiin tai junamatkalippuihin.

 

Hyvä tietää…

Kaikki omatoimiset lisäohjelmat maksetaan suoraan palveluntarjoajalle. Fish Creek TWW – Ltd toimii ainoastaan lisämatkojen suosittelijana. Autamme mielellämme rakentamaan sinulle ikimuistoisen ohjelman Alaskassa, Fish Creek -vierailusi lisäksi. Kysy lisää matkanjärjestäjältä.