Siirry suoraan sisältöön

Talkeetna Fishing Lodge

3890,00  (+ lennot)

Matkusta kanssamme, nauti ylellisyyksistä, kuten juoksevasta lämpimästä vedestä, gourmet-tason kokin ja paikallisten oppaiden palveluista. Talkeetna Fishing Lodge oli ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa Chunilna (Clear) Creek -joen varrella toimiva urheilukalastajien kohde, joka takaa oman rauhan kalastukselle ja yleiselle viihtyvyydelle. Hyvän majoituksen ja kokkipalvelun lisäksi oppaamme ja veneemme ovat käytössäsi vaikka päivittäin, jos niin toivot. Kuitenkin, parhaat kalapaikat ovat lyhyen patikoinnin päässä.

Osasto:
Matka 2023

Vuosi 2023: 3.890 €/hlö/vko

Vuonna 2023 kesä- ja heinäkuu ovat loppuunmyydyt. Joitakin paikkoja löytyy vielä elokuulle. Vuonna 2024 on tilaa myös kesä-heinäkuulle.

Joka vuosi kymmenet- tai sadattuhannet lohet nousevat mereltä Susitna-joen valumaan, ja Chunilna Creekin kalastuksesta tulee maailmanluokan kalastuskokemus. Talkeetna Fishing Lodge sijaitsee Chunilna (Clear) Creekin rannalla noin 2,75 mailia ylävirtaan Talkeetna-joesta, joka virtaa Susitna-jokeen. Talkeetnasta venematka mökille kestää noin 15 minuuttia.

MAJOITUS KAUNIISSA YMPÄRISTÖSSÄ

Me täällä Talkeetna Fishing Lodgessa laajennamme jatkuvasti tarjotaksemme maagisia kokemuksia. Meillä on huippuluokan majoitustilat, lämpimät suihkut, juokseva vesi, sähkö mökissä, tulisijat, viihdettä, sauna ja yksi upeimmista kalastuselämyksistä, joita tulet koskaan kohtaamaan. Talkeetna Fishing Lodgessa temme kaikkemme, jotta vierailustasi tulisi mahdollisimman miellyttävä.

Fantastisen kalastuspäivän jälkeen ymmärrämme mukavan sängyn ja hyvien yöunien tärkeyden. Jopa keskipäivän siesta on erittäin suosittu. Kaikki sängyt ovat erittäin mukavia ja saamme niistä asiakkailtamme kehuja.

Sisältyy

  • 7 päivän ylläpito Alaskassa (lauantai-lauantai)
  • 6 päivää kalastusta
  • Edestakainen auto- ja venekuljetus lentokentältä majoituspaikkaan
  • Paikallinen opas ja vene käytettävissä koko viikon
  • Gourmet-tason kokki valmistaa aamupalan, lounaan ja illallisen

 

Ei sisälly

  • 7 päivän kalastuslupa (n. 60 € ja kuningaslohiaikaan + n. 40 € ”kingitagi”). Luvat voi hankkia netistä etukäteen tai paikanpäältä.
  • Alkoholijuomat omaan käytön mukaan
  • Tipit/juomarahat oppaalle ja kokille. Alaskan urheilukalastusteollisuudessa tämä on yleinen käytäntö ja tipin suuruus vaihtelee 10-20 %, osallistumiskulun hinnasta.
  • Lentomatkat, peruutus- tai yleiset matkavakuutukset

Jokaisen matkustajan tulee lukea ja hyväksyä tilaus- ja toimitusehdot sekä täyttää ja toimittaa omavastuulomake.


Kuningaslohi / King Salmon / Chinook

Lohta kalastetaan perholla, virvelillä tai kirkkailla lusikoilla, mutta aina yksihaaraisilla koukuilla (väkäset saa olla). Parhaiten kuningaslohi on näiden 10 vuoden aikana ottanut Dalai Llama (kutsutaan myös nimellä Dolly Lama) -nimiseen perhoon. On ollut vuosia, jolloin nousu on ollut odotettua pienempää ja silloin olemme kalastaneet pelkästään C&R -periaatteella. Kuningaslohi on kaikkien kokeneiden kalastajien unelma. Se tunne, kun järkäle rykäisee ja tarttuu koukkuun, se varmistus siitä, että se on hyvin kiinni, sen liikkeiden seuraaminen ja vedessä tai rannalla oma liikkuminen yhdessä määrättyyn tahtiin ja ennen kaikkea se palkinto, kun saat tuon kaikkien mahtavimman lohen joenpenkalle, päihittää mennen tullen kaikki aikaisemmat kalastuskokemuksesi. Joeat ja sen penkat ovat kun luotuja lohenkalastamista varten. Joet ovat suhteellisen matalia, virtaus pientä tai kohtalaista ja rannat hiekka tai kivi särkkiä. Vaikka saisimmekin ottaa pari lohta/kalastaja ylös päivittäin, otamme yleensä vain sen minkä syömme ja vapautamme muut. Toisinaan vieraamme haluavat vakumoida ja pakastaa kalan ja tuoda sen Suomen, mikä sekin onnistuu. Noudatamme tarkasti Alaskan kalastusviranomaisten ohjeita ja sääntöjä ja mikäli nousu on ollut hitaampaa, noudatamme C&R -säännöksiä tai tarvittaessa vältämme tartuttaa kuningaslohta, joka sekin saattaa usein olla vaikeaa. Viimeisimmässä tapauksessa käytämme luokan #8 tai pienempiä vapoja, kun muuten kuningaslohi kalastuksessa käytämme luokan #10+ vapoja.

 

Punalohi / Red Salmon / Sockeye

Punalohen nousut alkavat kesäkuussa ja jatkuvat elokuun puoleenväliin. Se voi kasvaa n. 6-8 kg:n suuruiseksi, mutta sen paino on yleensä noin 2,5-5,5 kg. Punalohessa pätee sama kun kaikissa muissa jokiin nousevissa lohissa, mitä kiiltävän hopean värisempi sen ulkoasu on, sen vähemmän aikaa se on viettänyt aikaa joessa, ja sitä kirkkaamman punaisempi sen liha on. Kun lohi on pidempään ollut joessa ja etsinyt pariutumiskumppania, muuttuu sen nahka yhä punaisemmaksi. Loppujen lopuksi se voi olla jopa Ferrarin punainen, jolloin sen lihan maku ei enää ole sen eduksi. Punalohen erottaa parhaiten muista lohista sen vihertävästä pään väristä. Punalohi syö meressä pääosin katkarapuja ja muita rapuja sekä planktonia, mutta se innostuu myös vaihtelevista perhoista tai uistimista. Välillä punalohelle ei tahdo kelvata mikään ja silloin sen voi yllättää pienellä perholla tai lipalla. Myös punalohi on hyvä taistelija siiman päässä ja saattaa tehdä useammankin hienon ilmahypyn sekä viedä siimaa haluamansa mukaisesti ennen antautumistaan. Punalohet parveilevat aivan mökkiemme nurkilla ja nousevat mieluisasti Fish Creek -jokeemme. Luonnollisesti niitä saa myös Clear Creekista ja Talkeetna Riveristä.

 


Hyvä tietää…

Matkan hintaan eivät sisälly lennot. Ajantasalla olevat kalastukseen liittyvät säännökset: https://www.adfg.alaska.gov/ Asiakas varaa lentonsa itse ja autamme mielellämme konsultoimalla vaihtoehtoja. Vaihtopäivämme on torstaisin, joten on hyvä, jos Anchorageen saapuu jo keskiviikkona. Asiakas varaa itse haluamansa lennot.

 

Rahat takaisin – periaate

Lue lisää tilaus- ja toimitusehdoista >